Powerpoint perikelen

Powerpoint perikelen

“Oooh maar dit kan ik wel!!”

Een logische aanname als je jezelf al wegwijs hebt weten te maken in photoshopprogramma’s, windows moviemaker en eigenlijk ook zelf je website’s in elkaar zet. Ja, natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot, maar dan google je even en ‘hup’ rolt er een antwoord op je beeldscherm en je kan weer verder.

En dan is daar Power Point.

De bal in mijn maag die ik wegslikte toen ik begreep dat ik zo’n presentatie moest maken lulde ik dus weg. Als ik ál dat andere kan, dan moet dit dus zeker weten lukken!

Toch?

Niet toch.

Ellense bluf dus, voor zover dat bestaat.

“Besteed er niet teveel tijd aan,” werd er gezegd (bedankt voor de tip E. red.). “Flans even wat in elkaar en je hebt één vak voor de opleiding afgerond”. Wauw, klonk me dat even als muziek in de oren.

Anderhalve dag. Het heeft me ánderhalve dag en op zijn minst vier grijze haren bezorgd, (en ik was net naar de kapper geweest!) om er bijvoorbeeld achter te komen waarom ik mijn diashow niet in zijn geheel getoond kreeg. Voordat ik überhaupt door had wat ze in de Mic-groep op Facebook bedoelden met sjablonen en dia’s.

Nou kan ik natuurlijk melden dat ik op zijn zachts gezegd een forse werkweek achter de rug heb en dat daarom de scherpte er wel een beetje af was, maar eigenlijk houd ik niet zo van excuses. Dit was namelijk gewoon een eigenwijs gevalletje van geen hulp willen vragen. Ja, dat deed ik pas nadat ik stampvoetend door het huis had lopen krijsen, de grijze haren had geteld (vier dus voor de oplettende lezer, al zijn ze nu niet meer) én na de laptop dus gewoon even dicht gegooid te hebben (in plaats van uit het raam). Toen ging het lampje aan en zag ik ineens wél wat het verschil in dia en sjabloon was. En na wat over en weer reageren onder elkaars berichten, zag ik eindelijk mijn ‘PP’ ontstaan.

Zwaar bevochten en misschien niet de pittigste opdracht, alhoewel dat dus relatief is, maar het eerste vak heb ik vrijdag binnen na de Krul van de meester! En daar ben ik best trots op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *