#mijnmoment; And then suddenly, last summer

#mijnmoment; And then suddenly, last summer

Augustus 2013

Lachend plons ik met de kinderen het water in. Het meertje bij de camping is niet groot en dus prima van temperatuur. Samen zwemmen we naar de grote rots midden in Lac des Messires. We doen een wedstrijd, natuurlijk verlies ik en ben ik een pannenkoek omdat ik laatste was.
Vanaf de steen gooi ik Fantast het water in en grijp ik Verslaggever bij zijn zij om hem eens vreselijk te kietelen.
Verslaggever giert het uit, Fantast komt hem helpen en dan ineens zitten we in een stevige knuffel en zegt Verslaggever: “Je bent weer beter hè mama”.
Het besef stuitert bij me binnen. Het is voor het eerst sinds de kerst dat wij weer stoeien. Het is voor het eerst dat ik echt vol kan genieten en bewegen zonder gelijk buiten adem te zijn of pijn te ervaren, ook al is het nog wel voorzichtig.
Ik besef niet alleen dat ik aan de beterende hand ben, maar vooral hoe ziek ik was. Wat ik gemist heb en dan heb ik het niet eens over school en werk, maar vooral over het meedoen in mijn gezin, de spelletjes, de gekkigheden, de lol.
Tranen komen. Ik duik het water in om ze weg te spoelen en knuffel daarna nog een keer extra met de jongens. Bij de tent fluister ik later in het oor van mijn lief hoe lief ik hem vind en bedank hem.
“Waarom?” vraagt hij
“Omdat je er was, zonder morren”
“Dat is toch normaal”
Nu heb ik geen groot meer om tranen stiekem in te laten vervloeien. Wel een paar armen om in weg te duiken.

Zo besefte ik me dus dat ik on hold stond het afgelopen drie kwart jaar. Terwijl het tegelijkertijd aan me voorbij raasde. Gezin, School en werk liepen door en ik probeerde bij te benen.
Dat ik daar op verschillende fronten achter bleef is niet verwonderlijk. Waar ik eerst mezelf daarin steeds opjoeg om door te gaan en door te zetten, weet ik nu, na dit moment, dat het ok is.

Ja, ik heb stilgestaan. Nee, ik kan die tijd niet meer inhalen.

2014 wordt vooral niet inhalen, het wordt vooral wél doorgaan.

Dé ‘Mijn momenten’ van 2013 lees je bij @punkmedia; mijn moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *